Matsedel #5
Barn och vuxna har ibland olika preferenser gällande mat. Vi brottas med att försöka göra nya spännande rätter och att servera gamla godingar som barnen gillar. Den här veckan har vi försökt blanda traditionella, klassiska maträtter med några nya experimenterande recept.
Smakliga måltider!
Recept
Måndag
Pasta med broccoli och soltorkade tomater
Tisdag
Onsdag
Vegetariska Wraps med Cute Soy bits
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Vegoburgare med svampsås
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Broccoli 250 g
- Röd lök 2 st
- Gul lök 2 st
- Vitlök 1 st
- Potatis fast 2 kg
- Mango 2 st
- Salladsmix 1 påse
- Solrosgroddar
- Tomater 3 st
- Lime 4 st
- Dill (går bra med fryst också)
- Champinjoner 200 g
Frysvaror
- Anamma Vegobollar
- TZAY Cute Soy Bits 1 fp
- Fryst spenat (hackad eller blad) 600 g
- Vegansk färs 300 g
- Pommes Frites
- Gröna ärtor
- Vegoburgare Anamma
Kylvaror
- Havregrädde 9 dl
- Havremjölk 1 L
- Mjölkfritt smör
- Creme Fraiche eller iFraiche (Oatly)
- Fetaost 150 g
- Sour Supreme 225 g
- Tofu naturell, fast, 500 g
- Öl 2 dl
- Remouladsås (är du vegan, gör denna istället själv)
Konserver
- Soltorkade tomater 1 burk
- Lingonsylt
- Sambal oelek
- Jalapeno
- Rapsolja till frityr (1L)
- Dijonsenap
Bröd
- Tortillabröd 4-8 st
Torrvaror
- Basilika
- Tacokrydda
- Dinkelmjöl, fullkorn
- Dinkelmjöl, siktat
- Vetemjöl
- Sojamjöl
- Bakpulver
- Maizena
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
OBS! Receptet på Fish n Chips hos JävligtGott är för 2 personer. Inköpslistan är gjord för 4, men tänk på mängderna när du tillagar maten.
För veganer
Köp iFraiche istället för Creme Fraiche. Skippa fetaosten till Wraps, blev gott ändå!
Remouladsås kan man göra själv. Det här receptet funkar om man byter till Oatly iFraiche och Veganmayo från Astrid och Aporna.