Matsedel #6
Då var det dags för en ny vecka och här är vår matsedel för kommande vecka. Vi har försökt blanda lite mellan grytor, soppa, pasta, potatis och ris. Även en fräsch sallad med kamutvete som kanske är nytt för en del av oss.
Smakliga måltider!
Recept
Måndag
Auberginecurry med tomat och kikärter
Tisdag
Onsdag
Ärtbiffar med kamutvetesallad och picklade grönsaker
Torsdag
Fredag
Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter
Lördag
Veganfärslimpa med kantarellsås
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Aubergine 2 st
- Gul lök 6 st
- Röd lök 2 st
- Vitlök
- Chili röd 1 st
- Ingefära
- Lime 2 st
- Pärltomater 200 g
- Piri piri
- Morötter 1 kg
- Palsternacka 1 st
- Gulbeta 1 st
- Rödbeta 1 st
- Ärtskott 50 g
- Citron 2 st
- Sockerärtor 150 g
- Potatis 1,5 kg
- Purjolök 1 st
- Paprika grön 1 st
- Salladslök
- Rädisor
- Rättika 200 g
- Kantareller 6 dl (eller annan svamp)
- Scharlottenlök 2 st
- Bakpotatis 4 st
Frysvaror
- Persilja
- Dill
- Ärtbiffar (t.ex Findus Svenska Ärtbiffar)
- Sojafärs 400 g
- Gröna ärtor
Kylvaror
- Matlagningsgrädde 1 L
- Ägg (kokas till soppan)
- Tofu 250 g
- Mjölkfritt smör
- Tångkaviar (röd eller svart)
Konserver
- Kokosmjölk
- Krossade tomater 2 fp
- Ättiksprit
- Ketchup
- Skånsk senap
Bröd
- Rostbröd
Torrvaror
- Senapsfrön
- Garam Masala
- Gurkmeja
- Ris
- Pasta Penne
- Socker
- Oregano
- Kamutvete
- Risnudlar
- Cashewnötter 70 g
- Valnötter 2 dl
- Havregryn
- Salvia
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
För veganer
Ang. ägget som finns med på inköpslistan. Det är receptet på potatis- och purjolöksoppa som rekommenderar att servera med rostat bröd och kokt ägg vid sidan om.