Matsedel #11
De flesta recept vi tar med är mat vi lagar hemma, från grunden. Men, ibland är det bekvämt att låta nån annan laga, speciellt på veckodagar när det kan vara ont om tid och det kan finnas tider att passa för träningar och andra kvällsaktiviteter. Torsdag den här veckan satsar vi på ICAs vegetariska dumplings. De är helt okej och med lite tamarisås och lite ris har man en snabb och enkel middag.
För att kompensera för det har vi hittat på ett eget recept till lördagsmiddag. Det är på nåt vis lättare att hitta vegetariska rätter i det asiatiska köket. Prova gärna vår Tofu Sechuan och berätta vad du tycker om den!
Smakliga måltider!
ICAs vegetariska dumplings
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Aubergine 1 st
- Gul lök 5 st
- Vitlök
- Spenat 400 g
- Potatis 10 st
- Scharlottenlök 1 st
- Morot 1 kg
- Gul paprika 1 st
- Selleristjälk 1 st
- Champinjoner 100 g
- Zucchini 1 st
- Röd chili 1 st
- Lime 1 st
- Ingefära
- Palsternackor 2 st
- Rotselleri 200 g
- Citron 1 st
Frysvaror
- Broccoli 125 g
- Vegetariska Dumplings
- Edamamebönor
Kylvaror
- Färska lasagneplattor
- Parmesanost 200 g
- Ricottaost 200 g
- Fetaost 100 g
- iMat Fraiche 2 dl
- Veganost
- Tofu naturell 1 fp
Konserver
- Krossade tomater 6 fp
- Tomatpuré
Torrvaror
- Spaghetti
- Majsmjöl
- Bulgur
- Lagerblad
- Arborioris
- Oregano
- Lasagneplattor
- Tamari soja
- Ris
- Rosmarin
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
För veganer
Receptet på cannelloni är utmaningen för dig som vegan. Färska lasagneplattor är oftast gjorda med ägg. Du kan ta torkade plattor och blötlägga i varmt vatten tills de går att rulla. Som alternativ till ost kan du välja någon veganost eller göra en lite tjockare vit bechamelsås. Ett tips är att blötlägga cashewnötter som du sedan krossar och vispar ner i såsen.