Matsedel #12
Den här veckan har vi fått inspiration och tips från en av våra följare. Björn Fällman skickade ett mail och tackade för våra färdiga veckomatsedlar och delade sina favoritrecept till oss. Vi har valt ut några av alla hans förslag och tagit med de i veckans lista. Tack Björn!
Vill du bidra med recept? Skicka ett mail till kontakt@vegomatsedel.se
Smakliga måltider!
Recept
Måndag
Tisdag
Onsdag
Pulled Oumph med ugnsrostad potatis & tzatziki
(scrolla ner till tisdag)
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Blomkål 400 g
- Morötter 6 st
- Rödbetor 3 st
- Palsternacka 200 g
- Purjolök 1 st
- Sockerärtor 75 g
- Broccolihuvud 1 st
- Gul lök 2 st
- Ingefära 3 cm
- Koriander 1 kruka
- Lime 1 st
- Potatis 1,5 kg
- Gurka 1 st
- Kruksallad 1 st
- Isbergssallad 1 st
- Tomater 4 st
- Ruccola liten fp
- Vitlök 1 st
- Champijoner 100 g
- Aubergine 1 st
- Zucchini 1 st
- Grön paprika 1 st
- Röd paprika 1 st
- Körbärstomater 125 g
- Fänkål 75 g
- Rödlök 1 st
- Citron 1 st
Frysvaror
- Pulled Oumph 1 fp
- Sojagrytbitar 1 fp
- Bladpersilja finhackad
Kylvaror
- Havregrädde 7,5 dl
- Fast tofu 400 g
- Sojayoghurt 5 dl
- Vegansk mjukost 1 dl
Konserver
- Majskorn
- Krossade tomater 2 fp
- Sambal Oelek
- Tomatpuré
- Kronärtsskockshjärtan 1 burk
- Kikärtor 1 fp
Torrvaror
- Curry gul
- Gurkmeja
- Spiskummin
- Garam Masala
- Chilipulver
- Lagerblad
- Kardemumma
- Paprikapulver
- Mejram
- Basilika
- Oregano
- Strösocker
- Orzopasta eller Risoni
- Vetemjöl
- Mjölkfritt margarin 100 g
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
Tack till Björn Fällman för uppslag till veckans matsedel!
För veganer
Alla recept denna vecka är veganska.