Matsedel #15
I förra veckan blev vi uppmärksammade i lokaltidningen, Västerbottenskuriren, med ett bra reportage om hur man som barnfamilj kan sluta äta kött och mer vegetariskt. Vi hade journalist och fotograf på besök. Det märktes på barnen att de var lite nervösa och pirriga över att vara med i tidningen. Tack till all positiv respons vi fått på sistone! Det ger oss extra energi att fortsätta lägga upp tips på matsedlar.
Den här veckan har vi plockat 3 recept från boken Ännu Mera Vego gjord av Lisa Bjärbo och Sara Ask. Matvetepytt, Pasta med morotspesto och en spännande Pulled Aubergine är hämtade från deras bok. Ser otroligt inbjudande ut så det ska bli roligt att laga de men framförallt smaka!
Ha en bra vecka så hörs vi snart igen!
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi *
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Pasta med morotspesto och bönor
Fredag
Lördag
Söndag
Bild: Ännu Mera Vego, vegetarisk kokbok av Lisa Bjärbo och Sara Ask.
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Röd lök 1 st
- Gul lök 6 st
- Gemsallad 2 st
- Vitlöksklyfta 11 st
- Morötter 7 st
- Zucchini 1 st
- Spetskål 2 st
- Persilja 1 kruka
- Salladsblad
- Tomat 2 st
- Gurka 1 st
- Aubergine 2 st
- Fänkål 1 st
- Körbärstomater 1 fp
- Rödkål 250 g
- Lime 1 st
- Spenat 1 fp
- Rotselleri 150 g
- Potatis 500 g
- Citron 1 st
Frysvaror
- Veganska Bullar - Hälsans Kök 1 fp
Kylvaror
- Halloumiost 400 g (alt. tofu)
- Naturell yoghurt (10%)
- Creme fraiche 2 dl
Konserver
- Ketchup
- Soltorkad tomat i olja 200 g
- Rödvinsvinäger
- Dijonsenap
- Japansk soja (Tamari)
- Svarta bönor 2 fp
- Blandade bönor 2 fp
- Chipotlepasta
- Kinesisk soja
- Majonnäs
- Matlagningsvin vitt
Bröd
- Hamburgerbröd 4 st
- Pitabröd 4-6 st
- Krutonger
Torrvaror
- Makaroner
- Risonipasta
- Solroskärnor rostade 1/2 dl
- Matvete
- Sötmandel
- Curry
- Pasta
- Havregryn
- Vetekross
- Nötter 1 dl (cashew, valnöt eller pekan)
- Lökpulver
- Vitlökspulver
- Rosmarin
- Italiensk örtkrydda
- Koriander
- Spiskummin
- Timjan
- Cayennepeppar
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
* För veganer
Halloumi kan bytas ut mot tofu. Finns med i risonisalladen och i matvetepytten. I övrigt är det veganska recept.