Matsedel #21
Vi hämtar mycket av inspiration till recept från tidningar och böcker. Den här veckans matsedel har vi plockat fram några gamla receptböcker vi har på hyllan. Lotta Lundgrens bok 10 lektioner i matlagning är en underhållande bok som inte har huvudfokus på recept. Den behandlar andra ämnen på vägen som ätandets glädje, kökets redskap, pengar och död, mat och sex. Om du gillar Lottas och Eriks insatser i TV-rutan kan den här boken vara en förlängning av det. Du kan köpa den från 50 kr som pocket hos Bokus.
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Fried rice med sojabönor och cashewnötter
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Ugnsbakad knaprig gröt med bär
Fredag
Lördag
Bakad potatis med vegansk skagenröra
Söndag
Foto: Lotta Lundgrens kokbok 10 lektioner i matlagning.
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Vitkål 200 g
- Salladslök
- Böngroddar 3 dl
- Vitlöksklyftor 7 st
- Röd chili 2 st
- Ingefära
- Morot 1 st
- Paprika gul 1 st
- Röd paprika 4 st
- Selleristjälk 1 st
- Gul lök 4 st
- Champinjoner 100 g
- Torkade trattkantareller 1 dl alt. färsk svamp som stekt blir samma volym
- Zucchini 1 st
- Röda plommon 4 st
- Citroner 3 st
- Endiver 2 st
- Koriander 1 kruka
- Körsbärstomater 500 g
- Avokado 2 st
- Röd lök 1 st
- Bakpotatis 4 st
Frysvaror
- Sojabönor 3 dl
- Frysta bär 400 g
- Dill
- Sojafärs 500 g
Kylvaror
- iMat fraiche 2 dl
- Veganost riven 1 dl
- Mozzarella 250 g
- Havremjölk
- Ägg 2st eller Chiafrön
- Havregrädde 5 dl
- Tångkaviar 2 burkar
Konserver
- Sesamolja
- Tomatpuré
- Flytande honung, eller lönnsirap/agavesirap
- Krossade tomater 2 fp
- Kronärtskockshjärta 1 burk
- Kokosolja
- Kidneybönor 1 fp
- Kikärtor 1 fp
- Majskorn 1 fp
- Picklad jalapeño
- Tamari
Bröd
- Hamburgerbröd
Torrvaror
- Jasminris
- Matvete
- Havregryn
- Bakpulver
- Ingefära
- Röda linser
- Lasagneplattor
- Oregano
- Cashewnötter 2 dl
- Hasselnötter 100 g
- Vaniljpulver
- Pumpafrön 1,5 dl
- Hasselnötter 1,5 dl
- Paprikapulver
- Havremjöl eller fullkorns vetemjöl
- Chili flakes
- Skalade solroskärnor 150 g
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma