Matsedel #23
Dags att plocka tillbaka några rätter som vi gillar från gamla matsedlar. Den indiska daalen, afrikanska sötpotatisgrytan och orzopastan har vi lagat tidigare. Träning ger färdighet, så kanske vi kan göra dessa ännu godare denna gång. De övriga recepten är helt nya och spaghettin kan man få lite tips från Paolo Roberto i videoklippet vi bäddat in längre ner på sidan.
Smakliga måltider!
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Tisdag
Onsdag
Pilaffris med Lemon Masala burgare
Torsdag
Afrikansk jordnöts- och sötpotatisgryta
Fredag
Lördag
Falafel från Falafelbaren + pitabröd och sallad
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- Gul lök 6 st
- Röd lök 2 st
- Morötter 4 st
- Vitlöksklyftor 15 st
- Ingefära
- Lime 1 st
- Mynta 1 kruka
- Koriander 1 kruka
- Champinjoner 100 g
- Squash 1 st
- Röd paprika 2 st
- Gul paprika 1 st
- Sötpotatis 450 g
- Chili röd 1 st
- Torkad chili 1 st (peperoncino)
- Salladsmix 1 påse
- Aubergine 2 st
- Ruccola 50 g
Frysvaror
- Bladspenat 400 g
- Lemon Masala burgare (Ekko Gourmet)
- Ärtor 200 g
Kylvaror
- Turkisk yoghurt alt. naturell soygurt
- Gräddfil alt. Oatly iFraiche
- Ost som smälter
Konserver
- Krossade tomater 4 fp
- Hela tomater 1 fp
- Kokosmjölk 1 fp
- Sambal Oelek
- Tomatpuré
- Jordnötssmör alt. mandelsmör
- Kidneybönor 1 fp
- Svarta bönor 1 fp (alt. torra som du blötlägger)
- Chipotlepasta
- Vitt vin 1 dl
Bröd
- Ciabatta 4 st
- Pitabröd
Torrvaror
- Chili
- Garam Masala
- Röda linser
- Koriander
- Spiskummin
- Kanel malen
- Curry gul
- Risoni eller Orzopasta
- Cashewnötter 120 g
- Kryddnejlika
- Kardemummakapslar
- Gurkmeja
- Torkad Mango
- Basmatiris
- Kikärtor 250 g torkade
- Bikarbonat
- Spaghetti 400 g
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer