Matsedel #25
Det börjar kännas lite mer somrigt ute nu, även här uppe i norra Sverige där vi bor. Känns som att man vill äta med sallader, grillat och varför inte en härlig vegansk skagenröra med tångkaviar!
Smakliga måltider!
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Risnudelsallad med koriander och jordnötter
Tisdag
Filodegsrullar *LÄNKEN TRASIG*
Onsdag
Wrap med vegetarisk skagenröra
Torsdag
Fredag
Quesadillas med sötpotatisspread
Lördag
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- röd lök 4 st
- röd paprika 1 st
- sockerärtor 150 g
- koriander 1 kruka
- vitlöksklyftor 12 st
- röd chili 1-2 st
- lime 6 st
- champinjoner 250 g
- morötter 2 st
- gul lök 3 st
- salladsblad
- ruccola 30 g
- gurka 2 st
- citron 3 st
- äpple 1 st
- potatis fast 500 g
- grönkål 100 g
- basilika 1 kruka
- sötpotatis 300 g
- ingefära
- broccoli 250 g
- mynta 1 kruka
- ananas
- mango
- rödkål
- tomater 3 st
- bladpersilja 1 kruka
- granatäpple 1 st (alt frysta kärnor)
Frysvaror
- Filodegsark 1 paket
- hackad dill 1 dl
- TZAY Happy Soy Skewers 2 fp
Kylvaror
- tofu 810 g (3 fp)
- yoghurt 5 dl 10%
- tångkaviar 1 burk
- riven ost
- parmesanost (alt. RIViera Astrid och Aporna)
- iMat fraiche
Bröd
- tortillabröd 12 st
- naanbröd
Konserver
- Mango Chutney
- sesamolja
- tomatpuré
- majonnäs (finns äggfri)
- stora vita bönor 1 fp
- svarta bönor 1 fp
- passerade tomater 500 g
- kokosmjölk 400 ml
- lönnsirap
Torrvaror
- risnudlar 200 g
- salta jordnötter 1-2 dl
- oregano
- timjan
- cayennepeppar
- kryddpeppar
- muskotnöt
- kanel
- spiskummin
- ris
- chilipeppar
- pinjenötter
- fullkornsbulgur
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
* Filodegsrullarna står det att man ska pensla med uppvispat ägg. Vi provade med lite olja istället.