Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Matsedel #25

Det börjar kännas lite mer somrigt ute nu, även här uppe i norra Sverige där vi bor. Känns som att man vill äta med sallader, grillat och varför inte en härlig vegansk skagenröra med tångkaviar!

Smakliga måltider!

Inköpslista

Frukt & Grönt

  • röd lök 4 st
  • röd paprika 1 st
  • sockerärtor 150 g
  • koriander 1 kruka
  • vitlöksklyftor 12 st
  • röd chili 1-2 st
  • lime 6 st
  • champinjoner 250 g
  • morötter 2 st
  • gul lök 3 st
  • salladsblad
  • ruccola 30 g
  • gurka 2 st
  • citron 3 st
  • äpple 1 st
  • potatis fast 500 g
  • grönkål 100 g
  • basilika 1 kruka
  • sötpotatis 300 g
  • ingefära
  • broccoli 250 g
  • mynta 1 kruka
  • ananas
  • mango
  • rödkål
  • tomater 3 st
  • bladpersilja 1 kruka
  • granatäpple 1 st (alt frysta kärnor)

Frysvaror

  • Filodegsark 1 paket
  • hackad dill 1 dl
  • TZAY Happy Soy Skewers 2 fp

Kylvaror

  • tofu 810 g (3 fp)
  • yoghurt 5 dl 10%
  • tångkaviar 1 burk
  • riven ost
  • parmesanost (alt. RIViera Astrid och Aporna)
  • iMat fraiche

Bröd

  • tortillabröd 12 st
  • naanbröd

Konserver

  • Mango Chutney
  • sesamolja
  • tomatpuré
  • majonnäs (finns äggfri)
  • stora vita bönor 1 fp
  • svarta bönor 1 fp
  • passerade tomater 500 g
  • kokosmjölk 400 ml
  • lönnsirap

Torrvaror

  • risnudlar 200 g
  • salta jordnötter 1-2 dl
  • oregano
  • timjan
  • cayennepeppar
  • kryddpeppar
  • muskotnöt
  • kanel
  • spiskummin
  • ris
  • chilipeppar
  • pinjenötter
  • fullkornsbulgur

Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma

Kommentarer

* Filodegsrullarna står det att man ska pensla med uppvispat ägg. Vi provade med lite olja istället.

 

Senaste inläggen på Instagram