Matsedel #29
Här kommer en till matsedel med varierad vegetariska matlagning. Veckan bjuder på två soppor, en alternativ tacomiddag, svarta bönbullar och härliga kantareller.
Smakliga måltider!
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Tisdag
Pasta med vitlöksdoftande aubergine- och tomatsås
Onsdag
Svarta bönbullar med gräddsky och lingon
Torsdag
Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp
Fredag
Lördag
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- tomater 2 st
- vitlöksklyftor 5 st
- gul lök 6 st
- vårlök 1 st
- röd chili 2 st
- potatis 1,5 kg
- paprika 2 st
- broccoli 250 g
- rotselleri 500 g
- grönkål 300 g
- kantareller 100 g
- kantarelller 6 dl
- avokado 3 st
- citron 1 st
- lime 1 st
- gurka 1 st
- röd lök 1 st
- koriander 1 kruka
- vitkål 400 g
- morötter 2 st
- schalottenlök 2 st
Frysvaror
- Tzay chili/ingefära 2 fp
- sojafärs 400 g
- persilja
- gröna ärtor
Kylvaror
- havregrädde 5,5 dl
- Oatly iFraiche 4 dl
- rårörda lingon 2 dl
- färskost 300 g (typ Oatly Påmackan)
- tofu 250 g
Bröd
- -
Konserver
- krossade tomater 2 fp
- tomatpuré
- blandade bönor 500 g (kokta)
- svarta bönor 2 fp (kokta)
- kantarellfond
- salsasås
- majskorn 150 g
- ketchup
- skånsk senap
Torrvaror
- timjan
- basilika
- cayennepeppar
- lagerblad
- salvia
- paprikapulver
- kumminfrö
- mandelmjöl
- ströbröd
- potatismjöl
- bakpulver
- curry
- cashewnötter 250 g
- tacokrydda
- nachochips
- sesamfrön
- blandade nötter 150 g
- havregryn 2 dl
- valnötter 2 dl
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
Kantarellerna hade vi plockat direkt från skogen! Det är sån lyx att kunna packa sin svampkniv med borste, svampkorg eller papperspåse och traska ut i skogen för att plocka bär och svamp. Fler borde göra det! Gratis vegomat!