Afrikansk jordnöts- och sötpotatisgryta
Det här är ett recept översatt från Vegangela.com
Den här grytan är vegansk och glutenfri. Den kan serveras som sig själv eller tillsammans med ris eller quinoa om man vill få den att räcka till fler eller längre.
Den som är allergisk mot jordnötter kan byta ut det mot mandel- eller solrossmör.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 1/2 tsk chilipeppar
- 400 g krossade tomater
- 2 msk olivolja
- 1 dl jordnötssmör
- 1 tsk torkad koriander
- 4,5 dl färdig grönsaksbuljong eller vatten
- 1 stor sötpotatis (ca 450 g)
- 1 burk kokta kidney bönor
- 200 g frysta ärtor
- 200 g fryst bladspenat
- salt
- peppar
Så gör du
Mixa de krossade tomaterna.
Hacka lök fint och stek i olja tills den är mjuk.
Tillsätt vitlök, riven ingefära och chili. Stek i ungefär 5 minuter tills allt blivit mjukt.
Tillsätt de passerade tomaterna och rör ner jordnötssmöret tillsammans med koriander (kan uteslutas).
Tillsätt buljongen och tärnad sötpotatis. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat men inte så mycket att den faller isär.
Tillsätt bönor, ärtor och bladspenat och värm upp. Smaka av med salt och peppar.