Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Afrikansk jordnöts- och sötpotatisgryta

Det här är ett recept översatt från Vegangela.com

Den här grytan är vegansk och glutenfri. Den kan serveras som sig själv eller tillsammans med ris eller quinoa om man vill få den att räcka till fler eller längre.

Den som är allergisk mot jordnötter kan byta ut det mot mandel- eller solrossmör.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk torkad koriander
  • 4,5 dl färdig grönsaksbuljong eller vatten
  • 1 stor sötpotatis (ca 450 g)
  • 1 burk kokta kidney bönor
  • 200 g frysta ärtor
  • 200 g fryst bladspenat
  • salt
  • peppar

Så gör du

Mixa de krossade tomaterna.

Hacka lök fint och stek i olja tills den är mjuk.

Tillsätt vitlök, riven ingefära och chili. Stek i ungefär 5 minuter tills allt blivit mjukt.

Tillsätt de passerade tomaterna och rör ner jordnötssmöret tillsammans med koriander (kan uteslutas).

Tillsätt buljongen och tärnad sötpotatis. Låt allt koka ihop i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat men inte så mycket att den faller isär.

Tillsätt bönor, ärtor och bladspenat och värm upp. Smaka av med salt och peppar.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram