Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Auberginebollar med tomatsås

Ingredienser

  • spaghetti

Bollarna

  • aubergine 1 st
  • gul lök 1 st
  • vitlöksklyftor 2 st
  • majsmjöl 1 dl
  • bulgur 2 dl
  • salt
  • svartpeppar

Så gör du bollarna

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva och tärna aubergine och lägg i en form eller på en plåt. Ringla lite olivolja över och rosta i 20-25 minuter. Under tiden kokar du bulgur enligt anvisningar på paketet. Hacka löken och svetta den mjuk i lite olja. Låt bulgur och aubergine kallna något och mixa därefter slätt i en matberedare. Tillsätt löken och majsmjöl. Smaka av smeten med salt och peppar. Rulla till bollar och stek gyllenbruna i stekpanna.

Tips! Om bollarna inte håller ihop, eller fastnar i pannan, tillsätt då mer mjöl till smeten eller rulla bollarna i ströbröd.

Tomatsås

  • vitlöksklyftor 2 st
  • gul lök 1 st
  • krossade tomater 2 fp
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du tomatsåsen

Hacka lökarna fint och svetta i lite olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt allt sjuda i 15-20 minuter. Mixa slät om du vill, eller servera som den är.

 

Servera auberginebollarna med tomatsåsen och kokt pasta.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram