Auberginebollar med tomatsås
Ingredienser
- spaghetti
Bollarna
- aubergine 1 st
- gul lök 1 st
- vitlöksklyftor 2 st
- majsmjöl 1 dl
- bulgur 2 dl
- salt
- svartpeppar
Så gör du bollarna
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva och tärna aubergine och lägg i en form eller på en plåt. Ringla lite olivolja över och rosta i 20-25 minuter. Under tiden kokar du bulgur enligt anvisningar på paketet. Hacka löken och svetta den mjuk i lite olja. Låt bulgur och aubergine kallna något och mixa därefter slätt i en matberedare. Tillsätt löken och majsmjöl. Smaka av smeten med salt och peppar. Rulla till bollar och stek gyllenbruna i stekpanna.
Tips! Om bollarna inte håller ihop, eller fastnar i pannan, tillsätt då mer mjöl till smeten eller rulla bollarna i ströbröd.
Tomatsås
- vitlöksklyftor 2 st
- gul lök 1 st
- krossade tomater 2 fp
- salt
- svartpeppar
Så lagar du tomatsåsen
Hacka lökarna fint och svetta i lite olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt allt sjuda i 15-20 minuter. Mixa slät om du vill, eller servera som den är.
Servera auberginebollarna med tomatsåsen och kokt pasta.