Bönburgare
Många veganska biffar och burgare blir lätt för lösa i konsistensen, men de här burgarna får bra tuggmotstånd och håller ihop fint vid stekning.
Ingredienser
- 1 ask kokta Svarta bönor eller Kidneybönor
- 1/2 gul lök
- 1 tsk chipotle pasta
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl ströbröd
- 3/4 dl majsstärkelse
- hamburgerbröd
- pommes frites eller ugnsrostad potatis
- salt
Så gör du goda bönburgare
Hacka den gula löken i mindre bitar.
Skölj bönorna noga i kallt vatten och låt rinna av.
Mixa lök och bönor till en smet med mixerstav eller i mixer.
Rör ner de torra ingredienserna och blanda väl.
Forma burgarna till runda burgare, cirka 1 cm i tjocklek och stek i rapsolja.
Servera med valfria tillbehör i hamburgerbröd, pommes frites eller ugnsrostad potatis.