Curry med blomkål och tofu
Det här är ett recept hämtat från Sara Begners bok Veckans Vego - Grön middag på bara 30 minuter
4 portioner
Ingredienser
- 2 fp kokosmjölk
- 1 kg blomkålsbuketter
- 300 g tofu
Currypasta - 2 st röd chili
- 5 vitlöksklyftor
- 1/2 gul lök
- 2 msk färsk ingefära
- citrongräs
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk malen koriander
- 1/2 msk strösocker
- 1 tsk salt
Till servering
- naanbröd
- jordnötter
- salladslök
- ev basmatiris
Så gör du
Mixa alla ingredienser till currypasta i en matberedare.
Stek currypastan i en kastrull i ca 5 minuter på medelvärme. Om det fastnar, tillsätt några droppar olja.
Slå på kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med salt.
Lägg i blomkål och tofu i bitar. Sjud under lock i ca 10 minuter.
Servera med naanbröd, hackade jordnötter, hackad salladslök och eventuellt basmatiris.