Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Curry med blomkål och tofu

Det här är ett recept hämtat från Sara Begners bok Veckans Vego - Grön middag på bara 30 minuter

4 portioner

Ingredienser

  • 2 fp kokosmjölk
  • 1 kg blomkålsbuketter
  • 300 g tofu

    Currypasta
  • 2 st röd chili
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk färsk ingefära
  • citrongräs
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk salt

    Till servering
  • naanbröd
  • jordnötter
  • salladslök
  • ev basmatiris

Så gör du

Mixa alla ingredienser till currypasta i en matberedare.

Stek currypastan i en kastrull i ca 5 minuter på medelvärme. Om det fastnar, tillsätt några droppar olja.

Slå på kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med salt.

Lägg i blomkål och tofu i bitar. Sjud under lock i ca 10 minuter.

Servera med naanbröd, hackade jordnötter, hackad salladslök och eventuellt basmatiris.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram