Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Vegan Enchiladas med sötpotatis och grön cashewcreme

En fantastiskt härlig blogg med massor av goda recept är Oh She Glows. Det här receptet ger dig fantastiskt goda enchiladas som serveras med en härligt grön och krämig cashewsås.

Vill du se originalet kan du klicka här. Receptet är på engelska, så vi har översatt till svenska för att det ska bli lite enklare att förstå allt det med "cup" och "cilantro".

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 sötpotatis
  • 1 röd grillad paprika
  • 1,5 dl soltorkade tomater
  • bladspenat
  • 1 ask svarta bönor
  • 5 dl tomatsås (mixa krossade tomater med basilika och grönsaksbuljong)
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 5-6 tortillabröd

Till cashewcrémen behöver du

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl färska korianderblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 dl vatten
  • 3 msk färsk limesaft
  • 2 msk avokado
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitlökspulver

Så gör du cremen

Blötlägg cashewnötter i 8 timmar eller över natt. Alternativt kan du hälla kokande vatten på nötterna, då blir de mjuka på ca 1 timme.

Kör ner alla ingredienser på en gång i en mixer. Mixa tills du har en jämn och fin creme utan synliga bitar. Tillsätt lite mer vatten om knivarna inte riktigt vill ta tag och slå sönder allt.

Så här gör du dina enchiladas

Värm ugnen till 225 grader.

Skala sötpotatisen och skär i fina tärningar. Koka mjuka i vatten. Det tar ca 10 minuter.

Hacka lök och vitlök och stek mjuka i olja i 3-5 minuter. Salta och peppra.

Hacka paprikan och de soltorkade tomaterna. Skölj de svarta bönorna och häll av vattnet från sötpotatisen. Blanda ner allt i stekpannan med lök och vänd runt tills spenaten har dragit ihop sig.

Rör ner en halv deciliter av tomatsåsen, limejuice, chilipulver, kummin och salt.

Smörj botten av en gratängform med lite margarin eller olja. Lägg ett lager med tomatsås i botten (ca 2 dl).

Lägg en sträng med sötpotatisgrytan på ett tortillabröd och rulla ihop. Lägg rullen med "sömmen" vänd neråt i formen. Gör likadant med resten av bröden.

Om du har gryta kvar, sprid ut det över dina enchiladas och toppa med resten av tomatsåsen.

Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter.

Servera med gröna cashewcremen spritsad över i ett snyggt mönster eller som sås i en skål bredvid.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram