Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Fried rice med sojabönor och cashewnötter

Det här är ett recept från Sara Begners receptbok Veckans Vego - grön middag på bara 30 minuter.

4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl neutral olja
  • 200 g vitkål
  • 5 salladslökar
  • 3 dl böngroddar
  • 3 dl sojabönor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • salt
  • sesamolja

Så här gör du

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Rosta nötterna i en torr stekpanna på hög värme.

Grovhacka vitkål och skiva salladslök.

Woka vitkål, salladslök, böngroddar och sojabönor på hög värme i 3-4 minuter.

Tillsätt skivade vitlöksklyftor, finhackad chili, finriven ingefära och salt. Woka några minuter till och lägg grönsakerna åt sidan.

När riset kokat klart, woka det under omrörning i 3-4 minuter och tillsätt sedan grönsakerna och nötterna.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram