Fried rice med sojabönor och cashewnötter
Det här är ett recept från Sara Begners receptbok Veckans Vego - grön middag på bara 30 minuter.
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl jasminris
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl neutral olja
- 200 g vitkål
- 5 salladslökar
- 3 dl böngroddar
- 3 dl sojabönor
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 msk färsk ingefära
- salt
- sesamolja
Så här gör du
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Rosta nötterna i en torr stekpanna på hög värme.
Grovhacka vitkål och skiva salladslök.
Woka vitkål, salladslök, böngroddar och sojabönor på hög värme i 3-4 minuter.
Tillsätt skivade vitlöksklyftor, finhackad chili, finriven ingefära och salt. Woka några minuter till och lägg grönsakerna åt sidan.
När riset kokat klart, woka det under omrörning i 3-4 minuter och tillsätt sedan grönsakerna och nötterna.