Grekisk sallad med olivtofu och quinoa
Det här receptet är hämtat ur tidningen VEGO, nr 4 2014.
4 portioner
Ingredienser
- 6 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 3 dl quinoa
- 10 st soltorkade tomater
- 1 rödlök
- 1 gurka
- 3 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
- 400 g olivtofu
- 70 g bladspenat
Så här gör du
Skölj quinoa och koka i vatten och buljong i 15-20 minuter.
Lägg soltorkade tomater i en skål med vatten.
Finhacka rödlök och tärna gurka. Lägg i en stor skål.
Blanda olja, pressad vitlök, vinäger, oregano, salt och svartpeppar till en vinägrett. Häll över grönsakerna.
Tärna tofu och bland ner.
Häll av vattnet från tomaterna och klipp ner i salladen.
Skölj bladspenat och låt rinna av. Blanda ner quinoa och spenat i salladen.