Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Grekisk sallad med olivtofu och quinoa

Det här receptet är hämtat ur tidningen VEGO, nr 4 2014.

4 portioner

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 dl quinoa
  • 10 st soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 3 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g olivtofu
  • 70 g bladspenat

Så här gör du

Skölj quinoa och koka i vatten och buljong i 15-20 minuter.

Lägg soltorkade tomater i en skål med vatten.

Finhacka rödlök och tärna gurka. Lägg i en stor skål.

Blanda olja, pressad vitlök, vinäger, oregano, salt och svartpeppar till en vinägrett. Häll över grönsakerna.

Tärna tofu och bland ner.

Häll av vattnet från tomaterna och klipp ner i salladen.

Skölj bladspenat och låt rinna av. Blanda ner quinoa och spenat i salladen.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram