Kikärtsfritters med guacamole och majssallad
Det här receptet kommer från tidningen Amelia nr 22:2015, sid 107 och är gjord av Malin Landqvist.
Ingredienser
- 400 g kokta kikärtor
- 1 gul lök
- 1/2 dl hackad persilja
- 2 msk potatismjöl
- 1 msk vatten
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
- 1-2 dl pankoströbröd
- rapsolja
Guacamole
- 3 mjuka avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl matyoghurt
- 2 krm salt
Majssallad
- 2 förkokta majskolvar
- 1 röd chili
- 2 msk olivolja
- limesaft från 1/2 lime
Så gör du kikärtsfritters
Skölj kikärtorna.
Skala och hacka löken.
Mixa ärtor, lök, persilja, potatismjöl och vatten.
Smaka av smeten med salt och peppar.
Forma till ca 16 bollar och vänd dem i pankoströbröd.
Låt vila i 15 minuter innan du steker de frasiga i olja, ca 2 minuter per sida.
Mosa ihop avokado med pressad vitlök och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Skiva och finhacka chilifrukten. Bland ner i olja och pressa ner limesaft.
Blanda ner majskorn eller ät majskolvarna hela och droppa dressingen ovanpå.