Kikärtswok med sötsur sås
Det här receptet är hämtat ur tidningen VEGO, nr 2 2016.
4 portioner
Ingredienser
- ris
- ananas i skivor 1 burk (220 g)
- äppeljuicekoncentrat 1 dl
- vatten 1 dl
- chilisås 0,5 dl
- japansk soja 1 msk
- lime 1 st
- majsstärkelse 1,5 msk
- gul lök 1 st
- vitlöksklyfta 1 st
- frysta wokgrönsaker 200 g
- kikärtor kokta 1 fp (3 dl)
Så här gör du woken
Ta upp ananasringarna och skär de i bitar. Häll spadet i en bunke och vispa samman med äppeljuicekoncentratet, vatten, chilisås, soja, limesaft från en lime och majsstärkelse.
Hacka lök och vitlök fint. Bryn i olja i en wokpanna.
När löken är genomskinlig, tillsätt grönsakerna och woka på hög värme.
Tillsätt såsen och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra i ca 2 minuter tills såsen tjocknat något.
Häll i avrunna kikärtor och ananasbitarna.
Servera med kokt ris.