Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Kikärtswok med sötsur sås

Det här receptet är hämtat ur tidningen VEGO, nr 2 2016.

4 portioner

Ingredienser

  • ris
  • ananas i skivor 1 burk (220 g)
  • äppeljuicekoncentrat 1 dl
  • vatten 1 dl
  • chilisås 0,5 dl
  • japansk soja 1 msk
  • lime 1 st
  • majsstärkelse 1,5 msk
  • gul lök 1 st
  • vitlöksklyfta 1 st
  • frysta wokgrönsaker 200 g
  • kikärtor kokta 1 fp (3 dl)

Så här gör du woken

Ta upp ananasringarna och skär de i bitar. Häll spadet i en bunke och vispa samman med äppeljuicekoncentratet, vatten, chilisås, soja, limesaft från en lime och majsstärkelse.

Hacka lök och vitlök fint. Bryn i olja i en wokpanna.

När löken är genomskinlig, tillsätt grönsakerna och woka på hög värme.

Tillsätt såsen och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra i ca 2 minuter tills såsen tjocknat något.

Häll i avrunna kikärtor och ananasbitarna.

Servera med kokt ris.

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram