Vegansk lasagne med bönor
Lasagne är en härlig pastarätt där man kan variera fyllningen ganska enkelt. Många fyllningar innehåller sojafärs, men det är inte alla som kan äta det så vi har tagit fram detta recept med svarta bönor, tacosås och bechamel på havremjölk.
Ingredienser
- 1 pkt kokta svarta bönor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk tacosås
- 1 förpackning krossade tomater
- 125 g körsbärstomater
- lasagneplattor
- salt
- Bechamelsås
- 4 dl havredryck
- 1 dl havregrädde
- 1 dl vetemjöl
- 0,75 dl olivolja
Så gör du fyllningen
Finhacka lök och svetta i en panna.
Tillsätt avrunna och sköljda bönor, tomatkross och tacosås.
Låt allt puttra i 15 minuter. Salta och smaka av.
Så gör du vegansk bechamelsås
I en kastrull, rör ut vetemjölet i olivoljan. Tillsätt havredrycken och grädden och koka upp under omrörning. Ta av från plattan så fort det blir tjockt.
Gratinera lasagnen i ugnen
Lägg ett lager med lasagneplattor i botten av en ugnssäker form. Varva fyllning, sås och plattor. Avsluta med fyllning och sås på toppen. Lägg några delade körsbärstomater som garnering. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter.