Matvetepytt
Det här är ett recept hämtat från den vegetariska kokboken Ännu Mera Vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo
4 port
Ingredienser
- 4 dl matvete
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 morötter
- 1 liten zucchini
- 200 g spetskål (eller vitkål)
- 200 g halloumiost (eller tofu)
- rapsolja
- 2 msk japansk sojasås
Så gör du
Koka matvete enligt förpackningen.
Hacka lök och vitlökt fint. Skala och skär morot i små tärningar. Skär zucchini i kvartar och strimla kålen fint.
Tärna osten (eller tofun).
Hetta upp olja i en wokpanna. Det är viktigt att det blir riktigt varmt innan du lägger ner grönsaker. Börja med att woka zucchinin någon minut.
Tillsätt morot och kål. Woka tills allt börjar få färg. Tillsätt eventuellt mer olja om det börjar fastna.
Tillsätt osten (tofun) och efter någon minut även löken. Till sist häller du i matvetet och wokar så att allt blandas. Smaka av med sojasås.