Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Mexgryta med svarta bönor

Det här är ett recept hämtat från boken "Rå Matglädje - veganskt, lyxigt och jäkligt gott" av Erika Frost, utgiven hos Norstedts Förlag.

Mexgryta med svarta bönor

Fotograf: Angelica Zander

Receptet finns på sidan 87 i boken. Du kan köpa boken från Bokus för ca 200 kr.

Ingredienser

  • 2 anchochili
  • 2 chipotlechili
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 stora sötpotatisar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 burk svarta bönor
  • salt

Till servering:

  • ris
  • grönsallad
  • lime
  • guacamole (avocado, vitlök, salt, citronsaft)
  • majstortillas

Så gör du

Blötlägg chilin i hett vatten, gärna ett par timmar i förväg. Häll av vattnet och mixa till en puré.

Finhacka lök och vitlök. Stek löken i lite olja i en gryta. Skala och skär potatisen i kuber om ca 2x2 cm. Lägg chili, potatis, tomater och kryddor i grytan och salta.

Koka upp och låt puttra på låg värme i ca 1 timme. Skölj bönorna och låt de rinna av. Rör ned de i grytan och puttra ytterligare 5 minuter.

Servera med kokt ris, sallad, lime, guacamole och tortillas.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram