Mexgryta med svarta bönor
Det här är ett recept hämtat från boken "Rå Matglädje - veganskt, lyxigt och jäkligt gott" av Erika Frost, utgiven hos Norstedts Förlag.
Fotograf: Angelica Zander
Receptet finns på sidan 87 i boken. Du kan köpa boken från Bokus för ca 200 kr.
Ingredienser
- 2 anchochili
- 2 chipotlechili
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- olivolja
- 2 stora sötpotatisar
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk malen spiskummin
- 1 burk svarta bönor
- salt
Till servering:
- ris
- grönsallad
- lime
- guacamole (avocado, vitlök, salt, citronsaft)
- majstortillas
Så gör du
Blötlägg chilin i hett vatten, gärna ett par timmar i förväg. Häll av vattnet och mixa till en puré.
Finhacka lök och vitlök. Stek löken i lite olja i en gryta. Skala och skär potatisen i kuber om ca 2x2 cm. Lägg chili, potatis, tomater och kryddor i grytan och salta.
Koka upp och låt puttra på låg värme i ca 1 timme. Skölj bönorna och låt de rinna av. Rör ned de i grytan och puttra ytterligare 5 minuter.
Servera med kokt ris, sallad, lime, guacamole och tortillas.