Pasta med aubergine- och tomatsås
Pasta med tomatsås är en enkel maträtt man snabbt kan slänga ihop. För att variera sig är denna gryta med aubergine minst lika enkel men kräver lite längre tillagningstid.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- salt
- pasta
Så gör du aubergine- och tomatsås
Skär auberginen i tärningar och lägg i en form.
Strö lite salt över och låt stå i 10-15 minuter för att vattna ur.
Klappa sedan med hushållspapper för att suga upp vätskan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken och auberginen i olivolja tillsammans med basilikablad.
Tillsätt krossade tomater och låt puttra på låg värme i 10 minuter.
Servera med valfri kokt pasta.