Pasta med morotspesto och curryrostade svarta bönor
Det här är ett recept hämtat från den vegetariska kokboken Ännu Mera Vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo
4 port
Ingredienser
- 4 morötter (ca 300 g)
- 1 dl sötmandel
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk persilja
- 1 dl olivolja
- 1 burk svarta bönor
- 1 tsk curry
- salt
- peppar
- pasta
Så gör du
Skala och skär morötter i centimetertjocka skivor. Koka dem mjuka i 3-4 minuter. Häll av vattnet.
Mixa morötterna tillsammans med sötmandel, vitlök, persilja och olivolja. Lättast att mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Koka pasta enligt förpackningen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
Hetta upp en panna och stek bönorna torra. Tillsätt rapsolja (2 msk) och curry och låt fräsa ihop. Strö över en nypa salt och servera allt med klippt persilja till.