Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Potatis- och jordärtskockssoppa

Det här är ett recept av Malin Landqvist publicerat i tidningen Amelia, nr 5 18 februari 2016.

Ingredienser

4 port

  • 1 gul lök
  • 300 g potatis
  • 400 g jordärtsskocka
  • 1/2 citron
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 8 dl vatten
  • 1 dl grädde (havre, soja)
  • 2 dl mjölk (havre, soja)
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1/2 citron saften
  • rostade, grovhackade hasselnötter

Så gör du soppan

Skala och finhacka löken.

Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar.

Fräs löken i smöret 2-3 minuter utan att den får färg.

Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med i ett par minuter.

Häll på vinet, vatten, grädde och buljong. Låt koka i 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt mjölken och värm soppan.

Mixa den slät och skummig med en stavmixer.

Smaka av med salt och peppar.

Serveras med citronolja, rostade hasselnötter och bröd.

Så gör du citronolja

Blanda olivolja med citronskal och citronsaft. Låt dra i 15 minuter.

 

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram