Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Pulled aubergine

Det här är ett recept hämtat från den vegetariska kokboken Ännu Mera Vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

4 port

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 1 liten spetskål
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk chipotlepasta
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • en handfull små tomater (150 g) eller 1 röd paprika
  • 2 dl hackad mandel

Cole slaw på rödkål

  • 250 g rödkål
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl tjock naturell yoghurt
  • (10%)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Till servering

  • 1 lime i skivor
  • 4-6 pitabröd
  • färsk spenat

Så gör du

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj och ansa grönsakerna.
Skär aubergin på längden i sex långa "klyftor".
Skär fänkål, lök och spetskål i kvartar.
Skär vitlöken i mindre bitar.

Lägg ner grönsakerna i botten på oljad ugnsfast gryta.

Blanda chipotle, soja, koriander, spiskummin, salt, peppar och vatten och häll över grönsakerna.

Låt stå i nedre delen av ugnen under lock i ca 2 timmar. Rör om ett par gånger så att allt blandar sig.

Dela tomaterna och lägg i mot slutet (paprika läggs i från början).

Coleslaw: strimla kål och lök fint. Bland med yoghurt, majonnäs och senap. Smaka av med salt och peppar.

Hacka mandeln och rosta i en torr, het gjutjärnspanna. Ska få lite färg, utan att brännas. Strös över grytan när den är klar.

Servera med pitabröd, limeskivor och färsk spenat.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram