Rosa glasnudelsallad med Apelsin- och chilitofu
Det här är ett recept från Jenny Mustards bok New Vegan - Det nya veganska köket. Boken är en fantastisk samling med med nästan 100 recept på vegansk mat från olika delar av världen. Mycket inspiration har hämtats från det asiatiska och mexikanska köket.
Om du vill köpa Jennys bok kan du göra det på Bokus
(länken till Bokus är en så kallad affiliatelänk)
Rosa nudelsallad
- 200 g glasnudlar
- 16-20 rädisor
- 1 äpple
- 10 cm rättika
- 2 citronklyftor
- 2 msk risvinäger
- 1-2 tsk sesamolja
- färsk mynta
- salt
- vitpeppar
Laga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Skiva rädisor, strimla äpple och rättikan så tunt du kan. Pressa citron över äppelstrimlorna så motverkar du oxidering och missfärgning.
Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt i nån timme för att grönsakerna ska bli mjuka och nudlarna ta färg.
Apelsin- och chilitofu
- 1 röd paprika
- 300 g fast tofu
- 1/2 röd chili
- juice från 1/2 apelsin
- 1 msk agavesirap
- 1 msk risvinäger
- 2 tsk arrowrot
- 1 tsk tamari
- olja
- salt
- peppar
Sätt ugnen på grill. Halvera och kärna ur paprikan. Grilla i ugnen med snittytan nedåt i ca 10 minuter tills den börjar svartna.
Tärna tofun och stek i lite olja med salt och peppar.
Mixa övriga ingredienser, förutom arrowrot och tamari, i en matberedare eller mixer. När du fått en jämn smet, häll över i stekpannan och blanda runt med tofun.
Rör ut arrowrot i vatten och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Låt det småputtra tills det tjocknar (5-7 minuter). Ta av från värmen och rör ner sojan.