Rotfruktsrårakor med stekt tofu
Det här är ett recept från Coops receptbok Vår Kokbok Vegan. Om du vill köpa boken kan du göra det på Bokus eller Adlibris.
4 portioner
Ingredienser
- 200 g morot
- 200 g palsternacka
- 700 g fast potatis
- 1 röd lök
- 1 tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- mjölkfritt margarin
- 270 g tofu marinerad i soja, basilika och vitlök
- 70 g ruccola
Så här gör du
Skala morot, palsternacka, potatis och lök. Riv allt grovt.
Blanda med salt och peppar i en bunke och börja stek direkt.
Hetta upp margarin och klicka ut 3 högar åt gången och bred ut så att de blir tunna. Ca 1/2 dl per raka.
Stek på båda sidor tills de fått fin färg. Vänd försiktigt.
Skär tofun i skivor och stek gyllenbruna i margarin.
Servera rårakorna med tofun och ruccola.