Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp
Ett recept inskickat av Tobias Hultgren.
Ingredienser
- 500g rotselleri
- 1 gul lök
- 1/2 tsk curry
- 3 msk vegosmör
- 1 liter vatten
- 3 msk kantarellfond
- 300g grönkål
- 300g naturell färskost (Oatly påmackan)
- 100g kantareller, eller mer
- salt
- svartpeppar
Så gör du
Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem mjuka med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond,låt koka på medelvärme ca 5 min. Riv av grönkål från stammen och finhacka. Tillsätt grönkålen och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt färskosten och mixa slät. Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret, salta och peppra. Toppa soppan med svampen.