Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook

Spenatsoppa och pannkaka

Spenat innehåller massor av nyttigheter och denna soppa med havregrädde är verkligen krämig och god. Vi brukar erbjuda barnen en pannkaka efteråt som morot för att sleva i sig några extra skedar soppa.

Ingredienser

Veganska pannkakor

  • 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 3,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 msk sojamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 7 dl havremjölk
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Spenatsoppa

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fp fryst spenat
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk flytande grönsaksbuljong
  • 3 dl havregrädde

Så gör du spenatsoppan

Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i några minuter.
Tillsätt den frysta spenaten.
Slå över vatten och grönsaksbuljong.
Koka upp och låt koka på svag värme i 10 min.
Mixa soppan slät.
Tillsätt havregrädden. Koka upp.
Smaka av med salt och peppar.

Så gör du pannkakorna

Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en tjock smet.
Tillsätt resten av mjölken och rapsoljan.
Vispa tills allt är ordentligt blandat.

Stek i rapsolja på mellanvärme och vänta med att vända pannkakan tills nästan all smet stelnat ovanpå.
Lossa försiktigt på hela pannkakan innan du vänder, för att minska risken för att den går sönder.

 

Smarta tips för mat på nätet

Vi handlar frekvent mat från Matsmart. Där kan man göra riktigt bra fynd på allt från skafferiprodukter till drycker och godis.

All mat säljs där från 20-90% rabatt mot normalpris. Varför? För att bäst-före-datum kan vara kort, eller för att någon butik köpt på sig för mycket, eller gjort lagerrensning. Fynda mat - det är Matsmart! Både för plånboken och miljön.

Senaste inläggen på Instagram