Spenatsoppa och pannkaka
Spenat innehåller massor av nyttigheter och denna soppa med havregrädde är verkligen krämig och god. Vi brukar erbjuda barnen en pannkaka efteråt som morot för att sleva i sig några extra skedar soppa.
Ingredienser
Veganska pannkakor
- 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn
- 3,5 dl siktat dinkelmjöl
- 4 msk sojamjöl
- 1 tsk bakpulver
- 7 dl havremjölk
- 2 msk rapsolja
- salt
Spenatsoppa
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 fp fryst spenat
- 3 dl vatten
- 1,5 msk flytande grönsaksbuljong
- 3 dl havregrädde
Så gör du spenatsoppan
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i några minuter.
Tillsätt den frysta spenaten.
Slå över vatten och grönsaksbuljong.
Koka upp och låt koka på svag värme i 10 min.
Mixa soppan slät.
Tillsätt havregrädden. Koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Så gör du pannkakorna
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en tjock smet.
Tillsätt resten av mjölken och rapsoljan.
Vispa tills allt är ordentligt blandat.
Stek i rapsolja på mellanvärme och vänta med att vända pannkakan tills nästan all smet stelnat ovanpå.
Lossa försiktigt på hela pannkakan innan du vänder, för att minska risken för att den går sönder.