Tabbouleh med mathavre
Tabbouleh är en klassisk rätt från det Libanesiska köket. Det är en sallad med persilja, tomat, lök, olivolja, citron och någon form av gryn. I den här varianten har Jenny Mustard valt att använda mathavre. Det är en väldigt enkel maträtt att slänga ihop på en vardag.
Vill man kan man servera den med hummus och något gott matbröd.
Om du vill köpa Jennys bok kan du göra det på Bokus.
Tabbouleh
- 2 dl mathavre
- juice från 1/2 citron
- malen koriander
- kanel
- salt
- peppar
- 6 dl bladpersilja (70 g)
- 2 tomater
- 1 gul lök
- 1/2 dl granatäpplekärnor
Laga mathavren enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Blanda citronjuice med en nypa av koriander och kanel. Tillsätt tärnad tomat, grovhackad bladpersilja, hackad lök och den kokade mathavren. Blanda runt.
Garnera med granatäpplekärnor.
Hummus
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kikärtor
- 1/2 röd chili
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 msk citronjuice
- 3 msk olivolja
- 1 tsk tahini
- salt
- peppar
Finhacka vitlök. Skölj av kikärtorna och kärna ur chilifrukten. Mixa allt i en matberedare eller med mixerstav till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar.