Vietnamesisk nudelsallad
Tacos är en populär maträtt kanske beroende på att var och en själv får sätta ihop sin tallrik. Det är lite samma upplägg på den här vietnamesiska nudelsalladen. Alla ingredienser dukas upp på bordet och man får sen själv göra sin sallad utifrån vad man gillar.
Ingredienser
- 1 pkt risnudlar
- 1/2 gurka
- 2 salladslökar
- 1/2 rödlök
- myntablad
- koriander
- jordnötter och/eller cashewnötter
- salladsmix
- 150 g färska böngroddar
- 150 g grovt rivna morötter
- nuoc cham sås
- 1 röd chili
- 5 msk strösocker
- 0,5 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl limesaft (ca 3 lime)
- 1 msk rapsolja
Så gör du Vietnamesiska nudelsalladen
Nuoc Cham såsen gör du genom att kärna ur och strimla chilin. Blanda med finhackad vitlök, socker, hett vatten, limesaft och olja i en skål.
Hacka gurka, salladslök och rödlök. Lägg fram alla grönsaker i enskilda skålar eller på ett stort fat i olika sektioner.
Koka risnudlar enligt receptet.
Servera och låt var och en göra sin egen sallad direkt på sin tallrik.
Ät med pinnar! Det kanske tar lite längre tid än vanligt men det ger bättre mättnadskänsla och ni får mer tid tillsammans vid matbordet.