Matsedel #30
Satte ihop denna matsedel precis i början av det nya året. Många som vill starta om, prova nytt och äta mer vegetariskt. Den här veckan kan bli en rejäl reboot med mycket soppa, sallad och ytterst lite snabba kolhydrater. Välj fiberpasta till onsdagens pastarätt.
Smakliga måltider!
Recept
* se kommentar längst ner på sidan
Måndag
Tisdag
Tabbouleh på matvete & säsongens rotfrukter
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Inköpslista
Frukt & Grönt
- citrongräs
- färsk ingefära 50 g
- morötter 6 st
- zucchini 1 st
- kålrabbi 200 g
- gulbetor 130 g
- blomkål 400 g
- salladslök
- lime 3 st
- koriander 1 kruka
- spenat 130 g
- citron 2 st
- vitlöksklyftor 5 st
- röd lök 1 st
- gul lök 3 st
- selleri 1 stjälk
- röd paprika 3 st
- avokado 5 st
- grönkål
- romansallad 3 fp
- sparris
- gurka 1 st
- körsbärstomater 2 fp
- blomkålsris 250 g
- salladsmix 65 g
Frysvaror
- Hackad persilja 2 dl
- ev. vegobitar till tabbouleh
- blandad svamp
Kylvaror
- havregrädde 0,5 dl
Bröd
- -
Konserver
- röd currypasta
- krossade tomater 1 fp
- kokosmjölk 400 ml
- kokta linser
- bönor, valfri sort 1 fp
- stora vita bönor 2 fp
- vinäger
- senap
- agavesirap
- balsamvinäger
- harissa
Torrvaror
- limeblad
- näringsjäst (b-jäst)
- matvete
- paprikapulver
- vitpeppar
- vitlökspulver
- fiberpasta valfri sort
- vetemjöl fullkorn
- chilipulver
- kummin
- koriander
- cayennepeppar
- quinoa
- mandel eller nötter
- solroskärnor
- valnötskärnor 400 g
Se till att du alltid har salt, peppar, olivolja, rapsolja, soja och grönsaksbuljong hemma
Kommentarer
Vill du förstärka sopporna kan du välja ris eller tofu till kokosmjölksoppan och eventuellt något grovt bröd till svampsoppan.